Login | Register

CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

User feature requests
Planned features for Core Temp
  • Author
    Message

CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Sat Jun 05, 2010 12:59 am

Hello.

If someone need it ...

I have created a CoreTemp DLL sample project for Visual Basic 6.0.

The sample can be downloaded HERE.

Image
Last edited by Dr.InSide on Sat Jun 05, 2010 4:28 pm, edited 1 time in total.
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby The Coolest » Sat Jun 05, 2010 7:53 am

Cool. Thanks for the contribution.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby wky » Sun Jun 06, 2010 7:59 am

The file is broken, only few bytes.
Can u upload again
wky
New User
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 06, 2010 7:54 am

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Thu Jul 01, 2010 7:23 pm

Sorry!
In my php script had an error.
Now it should work again.
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby The Coolest » Thu Jul 01, 2010 8:16 pm

Very nice.
But there seems to be a slight problem.
Core Temp apparently doesn't reset the whole character array of the processor name to zero or null. In your code you only remove nulls from the namestring.
This is the result:
Image
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Thu Jul 01, 2010 9:33 pm

I had already removed the zero. Apparently there were problems
with Unicode conversion. Now it should work everywhere.
The new version is now on my server.
Last edited by Dr.InSide on Thu Jul 01, 2010 9:50 pm, edited 2 times in total.
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby The Coolest » Thu Jul 01, 2010 9:43 pm

Sorry to say, but the problem persists.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Thu Jul 01, 2010 9:53 pm

On my computers, I can not experience the problem.
I have no idea why. See picture.

Image

That's the function:
Code: Select all
Public Function ByteArrayToString(ByteArray() As Byte) As String
  Dim B As Variant
  For Each B In ByteArray()
    If Not B = 0 Then
      ByteArrayToString = ByteArrayToString & Chr$(B)
    End If
  Next
End Function
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby The Coolest » Thu Jul 01, 2010 10:06 pm

You should break the loop when you reach the first null character, since in the C/C++ language null represents the end of a string.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Thu Jul 01, 2010 10:21 pm

Ok. Thanks for the information. The loop will now leave
at the first null. I hope it works correctly now.

Code: Select all
Public Function ByteArrayToString(ByteArray() As Byte) As String
  Dim B As Variant
  For Each B In ByteArray()
    If B = 0 Then Exit For
    ByteArrayToString = ByteArrayToString & Chr$(B)
  Next
End Function
Last edited by Dr.InSide on Thu Jul 01, 2010 10:25 pm, edited 1 time in total.
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby The Coolest » Thu Jul 01, 2010 10:23 pm

Great, problem solved :)

Image
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Thu Jul 01, 2010 10:32 pm

Yeah! Wonderful! :mrgreen:
Thanks for testing!
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Mon Jul 12, 2010 6:09 pm

@The Coolest:

There is a newer version of GetCoreTempInfo.dll available (without .Net)?
I use Version 1.0 from 2008. It does not work with Intel Atom CPU.

It would be great if there exists a newer version. I extend my very old
CPU-Monitor and is now using your DLL.

Note: The CPU-Monitor is at moment only in German language available.

Image
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby The Coolest » Mon Jul 12, 2010 8:42 pm

Could you explain the problem with the DLL and Atom CPU?
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby Dr.InSide » Thu Jul 15, 2010 5:53 am

I have tested the DLL on a newer Netbook (Atom N455, Windows7), there
works it, but reports no CPUname (string is empty).

On my old ASUS EEE PC 901 (Atom N270) does works the DLL. But the
reported temperature is apparently too low. After switch power on report
it 0 °C, during operation 15-20 °C.
Last edited by Dr.InSide on Thu Jul 15, 2010 6:24 am, edited 1 time in total.
Dr.InSide
Registered User
Registered User
 
Posts: 8
Joined: Sat Jun 05, 2010 12:22 am
Location: Germany

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby The Coolest » Thu Jul 15, 2010 6:20 am

Actually that is a Core Temp issue, you should be able to see that Core Temp does show a processor name either.
It should be fixed in the next release.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: CoreTemp DLL sample for Visual Basic 6

Postby alcpuGeek » Mon Jan 06, 2014 5:01 pm

Was the fixed version (with breaking on null) updated in the same .zip of the initial post? Or should I browse the server for the updated version? Thanks in advance

Good job btw!
alcpuGeek
Registered User
Registered User
 
Posts: 5
Joined: Mon Jan 06, 2014 2:18 pm

Return to Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests