Login | Register

VID display for Nehalem processors & Suggestions

User feature requests
Planned features for Core Temp
  • Author
    Message

VID display for Nehalem processors & Suggestions

Postby GigaByte » Tue Feb 14, 2012 11:25 pm

This was in CoreTemp before when it was updated for Nehalem support but why was it removed? Any blabber on the net about Nehalem "not having VIDs" is garbage just as much as "running 1.45v QPI/VTT is perfectly safe". Gigabyte boards show the stock VID for each multiplier thats in use in BIOS, and it is accurate, why can't CoreTemp? If it does come back would it be able to scale properly with dynamic VID setting? EX my i7 920 running the x21 multiplier has a VID of 1.28125v, I have my DVID set as +0.09375v to give me 1.37500v which is the needed value to be stable at it's overclock. So when x21 multiplier is in use (load) CoreTemp should say 1.37500v, this possible?

For another feature request, would it be possible to add a "Thermal Monitor/TM" or "PROCHOT#" readout for each core? Saying either "OK", when well temps are ok, or "HOT" when PROCHOT# is active or has been active if a processor's core(s) are to reach Tjunction max.

"Select CPU" on top should be renamed to "Select Processor" instead for better wording.

In the "Tj Max" column (since its got so much empty space) maybe constantly displaying the delta to Tj Max using the hottest core, or all seperated by comma (xx,xx,xx,xx). Or using an average calculated from the cores' temps such as 73c, 75c, 72c, 73c = 73c
GigaByte
Registered User
Registered User
 
Posts: 46
Joined: Fri Dec 07, 2007 7:31 pm

Re: VID display for Nehalem processors & Suggestions

Postby The Coolest » Fri Mar 22, 2013 12:17 pm

- It is impossible to get a VID reading from a Nehalem CPU via software.
- When a core hits PROCHOT the temperature field color changes to red (by default) and a (!) appears next to the temperature reading to indicate a core is/was overheating.
- There is not enough space for different wording, unfortunately.
- I believe this will create confusion for most users, this space is also non-existent when the CPU doesn't support current power usage, such as Nehalem and AMD chips.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: VID display for Nehalem processors & Suggestions

Postby yeh » Fri Jul 25, 2014 2:01 pm

It would be useful to state that explicitly in the FAQ. Currently it just says
".. reached a critical temperature.. ", so you need to guess.

Just add something like "(PROCHOT was signaled)" to make it clear. People that don't know what PROCHOT is
will realize it is something "technical" and either just ignore it or look up what it means.
yeh
New User
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 25, 2014 1:55 pm

Return to Development

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest