Login | Register

Temps higher in 0.99.8 then they were using 0.99.5

A place to discuss topics related to Core Temp
  • Author
    Message

Temps higher in 0.99.8 then they were using 0.99.5

Postby Maverick510 » Mon Mar 07, 2011 6:29 pm

Version 0.99.5 showed my temps accurately, this new update has the temps reading 20-30 degrees hotter than every other sensor program I have. This was not the case with version 0.99.5. what gives? is there a major bug in this version? Piriform Speccy reports 33C on Idle but Core Temp reports Hi of 69C Avg of 67C?! That can't be correct, even my bios reports temps well below that.


Screenshot of readouts from 0.99.8 vs Piriform Speccy in IDLE
temps.jpg
temps.jpg (225.05 KiB) Viewed 1204 times


Screenshot of readouts from 0.99.8 vs Piriform Speccy in 100% CPU load
temps 2.png
temps 2.png (146.38 KiB) Viewed 1204 times


these readings under 0.99.5 matched exactly across both programs & bios, Now you can see the major differences in temp readings here..
Maverick510
Registered User
Registered User
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 07, 2011 6:03 pm

Re: Temps higher in 0.99.8 then they were using 0.99.5

Postby The Coolest » Mon Mar 07, 2011 7:11 pm

The problem is that you're not looking at the temperature in Core Temp, but the distance from TjMax.
Go to Settings --> Advanced and untick the "display distance to TjMax" option.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2444
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Temps higher in 0.99.8 then they were using 0.99.5

Postby Maverick510 » Mon Mar 07, 2011 9:03 pm

I see that... lol... now there's a relief and a little egg in my face. :oops:
Maverick510
Registered User
Registered User
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 07, 2011 6:03 pm

Return to Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest