Login | Register

Incorrect CPU model (Intel Core 2 Quad Q6600)

Post about bugs you find in Core Temp so they can be addressed and fixed efficiently
  • Author
    Message

Incorrect CPU model (Intel Core 2 Quad Q6600)

Postby ipoopalot » Thu Dec 15, 2016 11:46 pm

Version 1.5.1 is also detecting incorrectly a core2 quad q6600 cpu as "genuine intel" with 1 core and 4 threads. I´m including screenshot and register dump.

Image
Attachments
CoreTemp-Dump.txt
(53.12 KiB) Downloaded 50 times
ipoopalot
New User
 
Posts: 2
Joined: Thu Dec 15, 2016 11:34 pm

Re: Incorrect CPU model (Intel Core 2 Quad Q6600)

Postby The Coolest » Fri Dec 16, 2016 2:58 am

Interesting.
This is not exactly Core Temp's fault. Your CPU is not reporting one crucial bit of information (CPUID function 0x00000004 is missing) which Core Temp needs to recognize the processor correctly.
Could you also attach a screenshot and a TXT report from CPU-z?
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Incorrect CPU model (Intel Core 2 Quad Q6600)

Postby ipoopalot » Fri Dec 16, 2016 6:36 pm

Image
Attachments
RUBEN-PC.txt
(59.08 KiB) Downloaded 50 times
ipoopalot
New User
 
Posts: 2
Joined: Thu Dec 15, 2016 11:34 pm

Re: Incorrect CPU model (Intel Core 2 Quad Q6600)

Postby The Coolest » Fri Dec 16, 2016 7:51 pm

Thanks, looks like CPU-z has a similar difficulty recognizing your chip.
I'm not sure if it's a CPU problem or a BIOS problem, though. In either case, there's no much that can be done from the software's side here.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest