Page 6 of 7

Re: Core Temp 1.1 - 1.7 - Driver failed to load

PostPosted: Sun Jun 18, 2017 10:41 am
by Naki
Jacob Klein wrote:Secure boot is an option within the UEFI settings. Are you absolutely sure you have it enabled? Also, are you absolutely on version 1703 or 1607? Just trying to learn more about the issue.

Yes - I am sure. I have latest 1703 version Creators Update now, but I am using Windows 10 for a long time, so I have had various previous versions of OS 10 too before this last one.
The Coolest - thanks so much for the extra explanation! :)

Re: Core Temp 1.1 - 1.7 - Driver failed to load

PostPosted: Sun Jun 18, 2017 2:29 pm
by fjsorg
Hello,

Cool ;)

Re: Core Temp 1.1 - 1.7 - Driver failed to load

PostPosted: Wed Jun 21, 2017 3:31 pm
by java2
i think it is caused by UEFI secure boot, coretemp 1.8.1 is works once i disabled the secure boot (simply change the bios's secure boot -> os type -> other os).
secure soot is often enabled by default on ASUS motherboards.

spooki3 wrote:Hi The Coolest

I believe the driver failed to load problem is limited to Asus products. Loads lot of different PC's in a month and only Asus motherboard Pc gives this error by me. All other work fine even with 1.81 but Asus boards all give driver load problem.

Maybe it is hardware compatibility problem with Asus boards.

Re: Core Temp 1.1 - 1.7 - Driver failed to load

PostPosted: Wed Jun 21, 2017 3:33 pm
by java2
have u try to disable the uefi secure boot ?

siliconman01 wrote:"Driver failed to load" error continues to occur with Core Temp V1.8.1 on Windows 10x64 Pro Build 15063.332 V1703. :(

Re: Core Temp 1.1 - 1.7 - Driver failed to load

PostPosted: Wed Jun 21, 2017 8:03 pm
by Sirius_Dark
Hello,

I am on Windows 10 Version Version 1703 Build 15063.413 with an Intel Core i7 6500U Processor. Core temp 1.8.1 gives me the Driver failed to load issue also. I wanted to put this out there since the last post was a while back. Please let me know if you can help me. I found a small work around but it is a dangerous one. Do an advanced restart, change startup settings and turn off option 7. That will allow Core Temp to run. All versions because it disables Driver signing verification.

Also a note that when I try to disable secure boot my OS fails to load at all and I have to force power down and reset the option in the Bios.

Thank you,
Jordan

Re: Core Temp 1.1 - 1.7 - Driver failed to load

PostPosted: Wed Jun 21, 2017 8:04 pm
by The Coolest
Thanks, but I recommend you read the first post in this thread.
Until I have a solution, I recommend to simply use version 1.0 RC9 linked in post #1.

1.8.1 - and still no UEFi Secure Boot support :/

PostPosted: Sat Jun 24, 2017 1:38 pm
by uplink
Greetings

Is it that complicated to implement the UEFi Secure Boot support for Core Temp? Or is the issue non-related? Because I have secure boot enabled on my server [C236 + Xeon] and it works like charm. And I have secure boot enabled on my workstation [X99 + i7] and it's for naught.

Any clue when this issue could be fixed? It's haunting the Core Temp for some year now.

Kind regards

uplink

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sat Jun 24, 2017 1:52 pm
by The Coolest
I expect to have an update out early next month that will sort this problem out.
You're welcome to read the first post in this thread to understand why this problem is happening.

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sat Jun 24, 2017 1:53 pm
by uplink
The Coolest wrote:I expect to have an update out early next month that will sort this problem out.
You're welcome to read the first post in this thread to understand why this problem is happening.


Sorry for me being dumb. Didn't find this thread. Anyway, great job on the program. Will send u some cash as a support! [and I did :)]

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Thu Jul 06, 2017 12:43 pm
by Muffin
I can't PM directly 'cause this account is still too new, but the preview build for 1.8.2 appears to be working perfectly on Win10 ver 1703 with no such driver error, great work!

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Thu Jul 06, 2017 7:12 pm
by Woody033
The Coolest
I cannot seam to message you.
The item you stent me works
Wøødy

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Thu Jul 06, 2017 8:16 pm
by nijmcnij
Muffin wrote:I can't PM directly 'cause this account is still too new, but the preview build for 1.8.2 appears to be working perfectly on Win10 ver 1703 with no such driver error, great work!



yo muffin (great usrname btw)....where do i download this preview build?

thx

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sun Jul 09, 2017 6:37 am
by matsuda0707
Today I installed 1.9 on my Surface pro 3, and it works OK !

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sun Jul 09, 2017 2:38 pm
by siliconman01
Core Temp V1.9 x64 is working great on all my systems which have Windows 10x64 Pro Build 15063.447 V1703 and Insider Build 16237. Thanks for all your effort to make this very useful application work successfully on Windows 10. :D

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sun Jul 09, 2017 6:58 pm
by justen_m
To The Coolest:
I just tested Core Temp 1.8.2 (from the CoreTemp27.rar you linked to in a pvt msg), and the 64-bit version works great on my Win 10, UEFI, Secure Boot, i3-7200U system. Yeah!

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sun Jul 09, 2017 7:56 pm
by The Coolest
Great, I'm glad to hear that this issue is now sorted out.

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Tue Jul 11, 2017 7:42 pm
by frvo
[quote="The Coolest"]Update 4:
Core Temp version 1.9 has Microsoft's signature on the drivers now, so it should work fine on any Windows 10 machine.
I'm sorry but where is version 1.9 :oops: ?

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Tue Jul 11, 2017 8:27 pm
by The Coolest
On the homepage.

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sat Jul 15, 2017 6:25 pm
by etorphine
The Coolest wrote:On the homepage.

Finally man.. I've been waiting for this almost more than one year. Finally driver load fail resolved thanks god :)

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Fri Jul 28, 2017 7:57 pm
by radji
My apologies for not replying sooner (the PM notification went into my spam folder). I installed the updated 1.8.1 and it ran successfully on Windows 10. Updated to 1.9 and it is also running without the unsigned driver warning. The only issue I had was the old Windows gadgets would no longer interface with Coretemp. That was solved by using temp monitors with Rainmeter.

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Fri Jul 28, 2017 9:04 pm
by The Coolest
You need to enable .Net 3.5 in Windows features for the library in the gadgets to function and interface with Core Temp.

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sat Jul 29, 2017 7:06 am
by radji
It was enabled but still would not work. Tenforums theorized Microsoft specifically disabled gadget interface with the .Net framework with the Fall Creator's update. Guess they caught wise to the 3rd party Windows gadget patches.

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 10:54 am
by Naki
radji wrote:It was enabled but still would not work. Tenforums theorized Microsoft specifically disabled gadget interface with the .Net framework with the Fall Creator's update. Guess they caught wise to the 3rd party Windows gadget patches.

Which gadget pack/software did you use prior to RainMeter, please?

No, please note Microsoft did not catch up (yet - hopefully they will not ever). :) I use 8GadgetPack on my Windows 10 PCs - I have several - and it works fine with '2017 Fall Creator's update Insider Preview build, same way it worked with CU (released April/May 2017), AU and older versions of the Windows 10 OS.
You can download it here: http://8gadgetpack.net/
Like with every new Windows 10 build I update to, I just have to fix the 8GadgetPack installation, which it alerts me to do on first login after the new Windows 10 build update.
All my gadgets work fine, but I do not use Core Temp gadgets here, I can check those also.

EDIT: Working fine for Core Temp gadget too, screenshot here:
https://cloud.mail.ru/public/DebH/hYkpeSpfn

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sat Aug 05, 2017 2:21 pm
by Naki
radji wrote:It was enabled but still would not work. Tenforums theorized Microsoft specifically disabled gadget interface with the .Net framework with the Fall Creator's update. Guess they caught wise to the 3rd party Windows gadget patches.

Any updates on this, please? Does it work now? :roll:

Re: Core Temp 1.1 - 1.8.1 - Driver failed to load

PostPosted: Sat Aug 05, 2017 2:34 pm
by Jacob Klein
I have had no problems using 8GadgetPack v23.0, on any flavor of Windows 10, including Fast Ring builds and Fast vNext Ring builds. Granted, I don't use any CoreTemp plugins, but the gadgets I normally use are working just fine, including one that requires .NET 3.5 (and has Windows 10 auto-install it).