Login | Register

Coretemp RC8 FX6300 VID

Post about bugs you find in Core Temp so they can be addressed and fixed efficiently
  • Author
    Message

Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby Edmort1 » Sat Apr 23, 2016 3:02 pm

After a month using Coretemp RC8 I look to VID in the gadget and see something odd. The reading was wrong.

My processor in idle is 1400MHz and VID is 0.8624V but in Cotemp it shows 1.2062V (wrong).

My screenshot of the CPU-Z and Coretemp:

Coretemp1.jpg
Coretemp1.jpg (103.49 KiB) Viewed 2319 times
Asus M5A97 LE R2.0; AMD FX-6300 (6 cores) 3800 / 4100 MHz
Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G (X2)
CORSAIR 850 EVO 250GB; SEAGATE 1TB SATA3
EVGA GTX960 2GB
SAMSUNG 931BW (1440 x 900)
CASEMALL ATEN
PS Corsair 600W
Windows 7 Ultimate 64
Edmort1
Registered User
Registered User
 
Posts: 5
Joined: Sat Apr 23, 2016 2:48 pm

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby The Coolest » Sun Apr 24, 2016 9:07 am

Core Temp reads the VID value from the CPU directly. It doesn't always translate to the actual voltage applied to the CPU.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby Edmort1 » Sun Apr 24, 2016 10:03 pm

But, in the previous version the voltage steps always show the real readings.

There is a way to fix it?

I use this software and gadget for a long time. And it's very useful.
Asus M5A97 LE R2.0; AMD FX-6300 (6 cores) 3800 / 4100 MHz
Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G (X2)
CORSAIR 850 EVO 250GB; SEAGATE 1TB SATA3
EVGA GTX960 2GB
SAMSUNG 931BW (1440 x 900)
CASEMALL ATEN
PS Corsair 600W
Windows 7 Ultimate 64
Edmort1
Registered User
Registered User
 
Posts: 5
Joined: Sat Apr 23, 2016 2:48 pm

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby The Coolest » Mon Apr 25, 2016 6:13 am

Please attach a register dump (Tools menu), and I will take a look.
Does VID ever change or is it at that specific value constantly?
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby Edmort1 » Mon Apr 25, 2016 11:05 pm

File attached.

Values aways show the same values (wrong).

In Aida64 we see the correct multiplier (Base 200.62MHz):

4,112.71MHz [20.50x] [1.4250 V] [16.80 A] [PState Pb0]
3,811,78MHz [19.00x] [1.3625 V] [16.80 A] [PState Pb1]
3,510.85MHz [17.50x] [1.2625 V] [11.60 A] [PState P0]
3,009.30MHz [15.00x] [1.1750 V] [ 9.40 A] [PState P1]
2,507.75MHz [12.50x] [1.0750 V] [ 7.40 A] [PState P2]
2,006.20MHz [10.00x] [0.9875 V] [ 5.60 A] [PState P3]
1,404.34MHz [ 7.00x] [0.8625 V] [ 3.70 A] [PState P4]
Attachments
CoreTemp-Dump.txt
(118.2 KiB) Downloaded 66 times
Asus M5A97 LE R2.0; AMD FX-6300 (6 cores) 3800 / 4100 MHz
Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G (X2)
CORSAIR 850 EVO 250GB; SEAGATE 1TB SATA3
EVGA GTX960 2GB
SAMSUNG 931BW (1440 x 900)
CASEMALL ATEN
PS Corsair 600W
Windows 7 Ultimate 64
Edmort1
Registered User
Registered User
 
Posts: 5
Joined: Sat Apr 23, 2016 2:48 pm

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby The Coolest » Tue Apr 26, 2016 7:55 pm

Thanks, I got the bug and it'll be fixed in the next release.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby Edmort1 » Wed Apr 27, 2016 12:46 am

Great, thanks! :D
Asus M5A97 LE R2.0; AMD FX-6300 (6 cores) 3800 / 4100 MHz
Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G (X2)
CORSAIR 850 EVO 250GB; SEAGATE 1TB SATA3
EVGA GTX960 2GB
SAMSUNG 931BW (1440 x 900)
CASEMALL ATEN
PS Corsair 600W
Windows 7 Ultimate 64
Edmort1
Registered User
Registered User
 
Posts: 5
Joined: Sat Apr 23, 2016 2:48 pm

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby Aoda » Mon May 02, 2016 5:22 am

I was also having the same problem where the VID voltage is showing far too high on my FX8320 after upgrading from RC6 to RC8.

Thank you Edmort1 for making this thread and submitting the bug report and thank you for fixing it, The Coolest. :)
Aoda
New User
 
Posts: 1
Joined: Mon May 02, 2016 5:10 am

Re: Coretemp RC8 FX6300 VID

Postby Edmort1 » Sun Jun 19, 2016 3:09 pm

Using RC9 now!
Everything is back to normal. So far so good!
Thanks. :D
Asus M5A97 LE R2.0; AMD FX-6300 (6 cores) 3800 / 4100 MHz
Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G (X2)
CORSAIR 850 EVO 250GB; SEAGATE 1TB SATA3
EVGA GTX960 2GB
SAMSUNG 931BW (1440 x 900)
CASEMALL ATEN
PS Corsair 600W
Windows 7 Ultimate 64
Edmort1
Registered User
Registered User
 
Posts: 5
Joined: Sat Apr 23, 2016 2:48 pm

Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest