Login | Register

Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Post about bugs you find in Core Temp so they can be addressed and fixed efficiently
  • Author
    Message

Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Postby VLcKo23 » Sun Feb 21, 2016 10:27 am

Hello, I've been using core temp for quite a while now, but never encountered this. Yesterday it worked, today it stopped and can't be launched again. My cpu is AMD FX 8300 and I really wanna monitor it's heat. I just started up my PC as usual and it stopped working... I'm not IT expert so all what i did was fix registry files and cleaned up my PC.

EDIT: changing ini file i figured out changing AutoUpdateCheck from 1 to 0 resolved it.
Attachments
Bez názvu.png
Bez názvu.png (70.33 KiB) Viewed 5124 times
VLcKo23
New User
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 21, 2016 10:22 am

RC 8 Crash on win 10

Postby Confused Carrot » Sun Feb 21, 2016 11:02 am

Hello

I just updated to RC 8, and when I try to run it, after a few seconds I got a message, that says that the CPU temperature and system information utility has shut down (or something like that, my windows isn't in english). This happens with the portable versions too. Both on 32 and 64 bit.

I couldn't find an installer of RC6, so I now use the portable version of it, and it works like before.

This is on a win 10 64bit system, with an AMD FX-6300 CPU.

Does someone have a fix for that?

EDIT:
That .ini change solved it for me too.
Thanks.
Last edited by Confused Carrot on Sun Feb 21, 2016 1:41 pm, edited 1 time in total.
Confused Carrot
New User
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 21, 2016 10:42 am

Re: RC 8 Crash on win 10

Postby The Coolest » Sun Feb 21, 2016 11:27 am

When you start Core Temp it should create a Core Temp.ini file.
Open it and change AutoUpdateCheck=1; to AutoUpdateCheck=0;
Then save and try to start Core Temp again, let me know if that works.
Also, please attach the output from the error message.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: RC 8 Crash on win 10

Postby joker1220 » Sun Feb 21, 2016 12:04 pm

I've done it on Win7 64 bit and now it works!

Great !

Thank You!!!
joker1220
New User
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 21, 2016 11:50 am

Re: Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Postby The Coolest » Sat Mar 05, 2016 10:54 am

Could you guys please post what Windows locales you are using?
I'm trying to track this problem down without much success, but I have a feeling it has to do with a certain configuration of language or time/date settings in Windows.
I would appreciate it if you could post screenshots of each tab from the 'Region and Language' dialog.

Image
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Core Temp rc8 crash on win 7

Postby Yass_27 » Mon Mar 14, 2016 1:27 am

After 2-3 secs running, the core temp stops working.
Core Temp 1.0 RC8 (booth the zip and setup versions), Win 7 Home Premium
Some of the older ones are working, but those arent recognise my i7 cpu.
What i got in the error window is:

Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BEX64
Alkalmazásnév: Core Temp.exe
Alkalmazásverzió: 1.0.8.0
Alkalmazás időbélyegzője: 56c91d5a
Hiba – modul neve: Core Temp.exe
Hiba – modul verziója: 1.0.8.0
Hiba – modul időbélyegzője: 56c91d5a
Kivétel – eltolás: 000000000006941c
Kivételkód: c0000417
Kivételadatok: 0000000000000000
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: f6ef
További információk 2: f6efe74885704bfe46467efbdc1e223c
További információk 3: 9c70
További információk 4: 9c70436b183705fafc647b9c1ef3e990

(hungarian :P)
The weird thing is, its stopped working some months ago, it was fine before.
I hoped for some update, but because there is none, maybe better if I just start crying about it hehe
Yass_27
New User
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 14, 2016 1:14 am

Re: Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Postby The Coolest » Mon Mar 14, 2016 2:58 am

I moved your post to a thread already dealing with this problem, and a workaround for it.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

CoreTemp 1.0 RC8 Start-up stop in Japanese Vista 32bit

Postby inoue64 » Mon Mar 14, 2016 10:06 am

But it was AutoUpdateCheck=0;
It can Start-up RC3.
I want to try another older version, where is clearly RC6 or RC5?
----------
問題の署名:
問題イベント名: BEX
アプリケーション名: Core Temp.exe
アプリケーションのバージョン: 1.0.8.0
アプリケーションのタイムスタンプ: 56c91db4
障害モジュールの名前: Core Temp.exe
障害モジュールのバージョン: 1.0.8.0
障害モジュールのタイムスタンプ: 56c91db4
例外オフセット: 0000259b
例外コード: c0000409
例外データ: 00000000
OS バージョン: 6.0.6001.2.1.0.768.3
ロケール ID: 1041
追加情報 1: aa42
追加情報 2: bdbc8cee38a65e54c8806489fcacad47
追加情報 3: 6b89
追加情報 4: e4643aa2b021989cb5cd4f5f8717e077

プライバシーに関する声明をお読みください:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0411
----------------------------------------------------------------
CrystalCPUID 4.15.5.452 (C) 2002-2009 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
----------------------------------------------------------------

OS : Windows Vista Home Premium SP1 [ 6.0 Build 6001 ]
Date : 2016/03/14 18:58:21

CPU Name : AMD Athlon 64 X2 4600+ (Windsor)
Vendor String : AuthenticAMD
Name String : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4600+
Architecture : x86
Process Rule : 90 nm
Platform : Socket AM2 [3]
CPU Type : Original OEM processor [0]
inoue64
New User
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 14, 2016 9:47 am

Re: Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Postby The Coolest » Mon Mar 14, 2016 10:38 am

It looks like this is a different issue altogether. Does this happen with English and other languages too or only Japanese?
It is a strange crash indeed. I have still not been able to find the problem, sadly.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Postby Yass_27 » Mon Mar 14, 2016 12:26 pm

hi all, the core temp rc 8 crashing under win 7 with core i7 4720 solved by ini editing with notepad ++... just swiched off the update, and some other stuff...
im lazy to read back, if somebody already answered to me about this, if did, thanks for the help hehe
Yass_27
New User
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 14, 2016 1:14 am

Re: Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Postby iceman42593 » Thu Apr 28, 2016 3:37 am

I just recently upgrade to windows 10, and upon upgrading core temp worked fine. A day later after modifying some setting and installing updates suddenly I kept getting an error stating: "CPU temperature and system information utility has stopped working. Windows is checking for a solution to the problem." After which the program would close. This happened even after attempting to uninstall and reinstall the software. I then tried the trick to change the value of AutoUpdateCheck from 1 to 0 and the software began working perfectly again. The only reason I took the time to write this up is that I did modify how the dates are shown in the region setting of the control panel which is something that you, the coretemp creator, were inquiring about as a potential location for the bug. I changed the short date format from M/d/yyyy to ddd, M/d/yyyy. The others were left alone at their normal default values (ie. long date: dddd, MMMM dd, yyyy; short time: h:mm tt; long time: h:mm:ss tt; first day of week: sunday) I figured if this information could help you diagnose where a potential bug may lie in the software that I would post it to help ya out. I am using the North American English edition of Windows 10 Pro (not sure if they vary by language and region, so I just gave both). Keep up the great work with this software! In my opinion, this is one of the best programs for cpu temps out there; I really like how all the individual core temps are shown in the system tray area.
iceman42593
New User
 
Posts: 1
Joined: Thu Apr 28, 2016 3:23 am

Re: Core Temp 1.0 RC8 stopped working

Postby The Coolest » Thu Apr 28, 2016 8:20 am

Thank you! This post helped me track down the problem and finally fix it.
Oddly enough I did not have that date option, I've used your configuration and was finally able to reproduce the crash.
The next release will not have this problem, and you will be able to turn the update check back on.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron