Login | Register

Coretemp RC6 Freezes Windows 8 and 10

Post about bugs you find in Core Temp so they can be addressed and fixed efficiently
  • Author
    Message

Coretemp RC6 Freezes Windows 8 and 10

Postby ministr » Sat Oct 12, 2013 3:58 pm

Just updated from RC5 to RC6 and now Windows freezes.
Where I can download RC5 ver.?
ministr
New User
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 12, 2013 3:53 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby The Coolest » Sat Oct 12, 2013 4:15 pm

What CPU do you have? It shouldn't freeze your system.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby readmymind » Mon Oct 14, 2013 3:49 am

Event ID 121: Driver install failed, result=0x8024001E for devnode 'PCI\VEN_10DE&DEV_1187&SUBSYS_84721043&REV_A1\4&1286464&0&0008'

Event ID 131: Metadata staging failed, result={3F5D9A02-347C-11E3-BEBB-94DE8068858F} for container '0x800704C7'

Both sources: DeviceSetupManager

Both error occur when I try to run RC6 (found from event viewer.) My cursor is able to keep moving, but every window freezes. For example I'm able to bring up taskmgr, but once I try to click anything there, it also freezes.

Specs: i5-4670k. GA-Z87X-D3H. G. skillz 1600Mhz CL9. Asus Direct CUII GTX 760. Kingston V300 120GB. Win8Pro 64bit.
readmymind
New User
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 14, 2013 3:44 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby crespo80 » Mon Oct 14, 2013 8:26 pm

The same error happens to me!
I first downloaded the install version: the first time it loaded properly and displayed correct temps, from the second time it always hung my system, the mouse moves but I can't click on anything nor ctrl-alt-canc.
I disinstalled the program, downloaded the standalone x64 version, it ran fine the first time, but from the second time it hangs the system in the same way!

We have the same OS and RAM manufacturer. Which is your model?

Windows 8 Pro x64
MSI Z77A-G45 latest BIOS
Intel 2500K
G.Skill F3-14900CL9D-8GBSR
crespo80
New User
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 14, 2013 8:21 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby meccs » Wed Oct 16, 2013 9:05 am

I'm having the same problem (latest version).

Windows 8.1 x64
Asrock B85m Pro4
Intel i5 4570

Sometimes it works and freezes later and sometimes it freezes immediately after starting the program. Already tried compatibility mode etc.

EDIT: I get this kernel warning in the Event Viewer:

The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\SensorsAndLocationEnum\LPSensorSWDevice
DriverNameLength 43
DriverName SWD\SensorsAndLocationEnum\LPSensorSWDevice
Status 3221226341
FailureNameLength 14
FailureName \Driver\WudfRd
Version 0

EDIT2: I just installed 0.99.8 and RC5 and it seems to work so far. You should really add previews CoreTemp version to your website though. It is hard to find older versions!
meccs
New User
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 16, 2013 9:03 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby The Coolest » Wed Oct 16, 2013 10:50 am

Thanks guys, I'll looking into this.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby sixor » Thu Oct 17, 2013 2:03 pm

yes, me too

coretemp rc6
win 8.1 x64
3570k
z77x
gtx460

after i uninstalled coretemp everything went back to normal, it was crazy

after windows boots, after login screen, the pc should froze like 80% of times, you could control alt del to open task manager but that`s it, you could not do anymore

with luck you could restart the pc clicking like crazy, sometimes at next boot pc wrked fine, not always,

killer bug
sixor
New User
 
Posts: 1
Joined: Thu Oct 17, 2013 1:59 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby andrew129260 » Sat Oct 19, 2013 1:13 am

This also happens to me, but I am running windows 7 64 bit. Only thing in my startup is antivirus and core temp. Uninstalled core temp, problem went away. Reinstalled it, it comes back. I have it set to startup with computer.

win 7 pro x64
fx 8350
16gb ram
andrew129260
New User
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 19, 2013 1:11 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby MrDiablo » Sat Oct 19, 2013 8:49 am

Same problem to me, but occurs less frequently (about half the time). I uninstalled CoreTemp and no more problem.

Win 8 pro x64
i7 4770K
Gigabyte G1.Sniper M5 (z87 chipset)
16Gb DDR3 PC12800 CL8 (Crucial Tactical)
MrDiablo
New User
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 19, 2013 8:40 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby eliotmoss » Sat Oct 19, 2013 2:47 pm

I have had the same experience, on Windows 8 and now 8.1 (Home Premium? Not Pro or Enterprise.)

Processor i7-4500U

But allow me to add this request: Could you please make a previous version available for download
in the meantime? I have not been able to find RC5 (for example) ... every link I found that claimed
to have it was really a link to the alcpu site, which of course gives me RC6.

Regards -- Eliot Moss
eliotmoss
New User
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 19, 2013 2:37 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby Shurtugal » Sat Oct 19, 2013 10:16 pm

Same problem here.

// CORETEMP Version: 1.0 RC6

// Hardware
-CPU: i5 3570k
-GPU: HD7870 OC - Gigabyte
-SSD: EVO 250 GB - Samsung (System Drive)
-Mainboard: Gigabyte DS3H - Z77 Chipset

// Software
-OS: Windows 8.1 Pro 64bit
-Drivers: All are up to date
// ISSUE

After installation the 4 numbers appear in the taskbar showing the temperatur of all 4 cores. I can move the mouse but neither the desktop nor any other button or hotkey works. When I start the taskmanager by strg+alt+del I get a black screen and have to hard reset. Didn't have this problem on Win7 - x64 with 1.0 RC5

Cheers

Shurtugal
Shurtugal
New User
 
Posts: 2
Joined: Sat Oct 19, 2013 10:09 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby Royce » Sat Oct 19, 2013 10:51 pm

This happened to me today on new Win 7 Home Premium 64-bit build.
I have been running RC5 on another Win 7 64-bit system for a couple of months with no such issue.

Unfortunately it doesn't look like the RC5 64-bit installer is available anywhere on the internet.
Royce
Registered User
Registered User
 
Posts: 3
Joined: Sat Oct 19, 2013 10:47 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby rv112 » Sun Oct 20, 2013 8:55 am

Have the same problem! Since Windows 8.1 Coretemp 1.0 RC6 crashes on start! As it seems the ALSysIO.sys has to be the problem. Sometimes everything works fine, but in the most case system hangs :(
rv112
Registered User
Registered User
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 20, 2013 8:53 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby The Coolest » Sun Oct 20, 2013 9:03 am

I've uploaded a post RC5 build, can you see if it works or causes the same issue as before? With a small number of fixes.
http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp10RC5.zip
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby rv112 » Sun Oct 20, 2013 10:45 am

No, nearly the same problem. CoreTemp starts, but system hangs. Clicking a few times on some windows, the windows shows up, or ALT CTRL DEL with some luck you get to the Taskmanager, but you can't do anything then reset.
rv112
Registered User
Registered User
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 20, 2013 8:53 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby rion » Wed Oct 23, 2013 5:40 pm

same here, mouse moves but the rest freezes
rion
New User
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 23, 2013 5:38 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby Shurtugal » Wed Oct 23, 2013 7:12 pm

Same issue sry to disappoint you :(

Mouse freezes this time. Music playback stops. Taskmanager -> Black Screen -> reset
Shurtugal
New User
 
Posts: 2
Joined: Sat Oct 19, 2013 10:09 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby nervustwitch » Fri Oct 25, 2013 10:44 pm

I have the same issue with the current version of core temp on Windows 8.1.
I found an older version 0.99.5 and so far it has been working.
nervustwitch
New User
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 25, 2013 10:41 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby salomat » Sun Oct 27, 2013 10:23 am

same here RC5 was fine . RC6 freezes the OS

Windows 8.1 Enterprise X64

i7-2700K @ 4.6ghz
Asrock Z68 Extreme4 Gene 3
Corsair Vengeance 2x4Gb 1600 > 1860
Msi gtx580
salomat
New User
 
Posts: 1
Joined: Sun Oct 27, 2013 10:20 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby EchoWars » Sun Oct 27, 2013 6:40 pm

Same deal...Core Temp installs, reboot, and hangs the whole system. After the second reboot, I nearly couldn't log in. CPU was maxed out (fan kicked into high gear).

Brand new MSI GT70
i7-4700MQ
8GB memory
Windows 8.1 Pro 64-bit

Bummer...been using Core Temp for years..
EchoWars
Registered User
Registered User
 
Posts: 7
Joined: Sun Oct 27, 2013 6:32 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby rv112 » Sun Oct 27, 2013 7:08 pm

Still no fix? :(
rv112
Registered User
Registered User
 
Posts: 3
Joined: Sun Oct 20, 2013 8:53 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby The Coolest » Sun Oct 27, 2013 7:10 pm

I will get it guys, but I may need some help figuring out what is wrong.
I'm 99.99% sure the problem is somewhere in the driver, a change I made between RC5 and RC6.
You can help me figure it out by doing to following:
Download and extract MS DebugView: http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96647.aspx
Run the program as administrator.
In 'Capture' check the following options:
Image
Then go to File --> Log to file, choose where to save the log, as a txt file.
Then start Core Temp and let it run (even if hung) for a minute or two.
Then you can reboot, and post the resulting log file here. I'll go over it, maybe this will help me narrow down what the cause of this problem is.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby NoBugsOnMe » Mon Oct 28, 2013 4:01 pm

I hope this will help you in solving this problem.
Attachments
FreezeCoreTempt.log
(14.27 KiB) Downloaded 488 times
NoBugsOnMe
Registered User
Registered User
 
Posts: 18
Joined: Fri Dec 07, 2007 3:19 am

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby phenom » Mon Oct 28, 2013 4:03 pm

I got the same problem. Before core temp was working really well But now can do nothing with it.

it's when i put the fsb option. Without core temp is working fine but since i activate this option my pc freeze.

Before this option make no freeze but now :cry:

I can't do what u tell us to do coolest because : When i start core temp pc freeze and i can go nothing ; i have to push the button on my tower to shut down computer..My computer is totaly freezed.

I try to Resolve problemes of compatibility : and try Window 7 setup but still freezing when i activate fsb option.


Tell me if i can anything to help you to fix this bug.

Srry for my english btw... :oops:
phenom
Registered User
Registered User
 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 28, 2013 3:56 pm

Re: Coretemp RC6 Freezes Windows 8 64bit

Postby TrUzApalOOza » Mon Oct 28, 2013 7:54 pm

Attached is a crash log from Win8/64-bit on my Intel Core i7-4700MQ (2.4~3.4GHz) w/6M L3 Cache - 4 Cores - 8 Threads


FreezeCoreTempt.log
Truz - rc6 freeze_lockup
(14.27 KiB) Downloaded 428 times
TrUzApalOOza
New User
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 28, 2013 7:45 pm

Next

Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests