Login | Register

Intel Xeon CPU Wrongly Recognized as Core i3

Post about bugs you find in Core Temp so they can be addressed and fixed efficiently
  • Author
    Message

Intel Xeon CPU Wrongly Recognized as Core i3

Postby Solarys » Mon Aug 19, 2013 7:20 pm

Apparently this program does not correctly recognize some Intel Xeon LGA1366 CPUs based on the 32 nm Westmere core.

For example, the Xeon X5698 I am running now shows up as "Core i3 5140 (Clarkdale)", a model that doesn't even exist.
All the specifications seem to be correct, except the name, and probably the Tj. Max value.
Image
Solarys
New User
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 19, 2013 7:07 pm

Re: Intel Xeon CPU Wrongly Recognized as Core i3

Postby The Coolest » Mon Aug 19, 2013 8:04 pm

Please attach a register dump (Tools menu).
I'll see what the problem is and make sure it's fixed in the next release.
You should still be able to trust the temps, as that part should work the same way.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Intel Xeon CPU Wrongly Recognized as Core i3

Postby Solarys » Tue Aug 20, 2013 4:05 am

Here is the register dump.
Thanks.
Attachments
CoreTemp-Dump.txt
(127.4 KiB) Downloaded 150 times
Solarys
New User
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 19, 2013 7:07 pm

Re: Intel Xeon CPU Wrongly Recognized as Core i3

Postby wellen1981 » Fri Jun 05, 2015 5:51 pm

How did this go in the end after you got the Dump File?

I have a xeon w3550 and wanted to use it in the android core temp app but xeons dont seem to be liked.
wellen1981
Registered User
Registered User
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 05, 2015 5:10 pm

Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests