Login | Register

Q6600 B3

Any questions/tip about hardware in general

Moderators: The Coolest, imposter

  • Author
    Message

Q6600 B3

Postby kerberos » Sun Jun 29, 2008 12:41 pm

i have intel Q6600 B3 ,motherboard Asus striker extreme, heat sink Thermalright Ultra 120 Extreme, Thermal compound Arctic Cooler MX-2
Idle temp Room Temp 25'c , core temp 0.99
core 1 = 43'c
core 2 = 43'c
core 4 = 42'c
core 5 = 44'c
Heat sink mounted with scythe Kaze juyani 110CFM fan. is these temprature readings okay :( :( :( :(
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Mon Jun 30, 2008 12:55 am

Is that the idle temperature?
It is possible that your CPU has a TjMax of 85C, so core temp is just overreporting.
What does your normal temperature monitors say?
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Q6600

Postby kerberos » Mon Jun 30, 2008 6:55 am

yes all are idle temp
Tj sets at 100
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Mon Jun 30, 2008 5:11 pm

TjMax may be 85 - 90C on your chip. try to play with TjMax offset.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Postby kerberos » Thu Jul 17, 2008 4:53 pm

Tjmax sets to 0 let me post screen shot Image[/img]
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Thu Jul 17, 2008 7:08 pm

You can adjust it in the Options --> Settings menu.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Postby kerberos » Thu Jul 17, 2008 7:24 pm

It take TJmax automatically 100 if you can see my screenshot, if i set tjmax 85 or 90 temprature all cores above 120'c
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Thu Jul 17, 2008 7:26 pm

To lower TjMax you logically use the - sign.
-10
for example

The setting is an offset adjustment, not a manual way to set a new TjMax.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Postby kerberos » Thu Jul 17, 2008 7:44 pm

do i need t set Tjmax manually, if yes what to set confused right now TJmax = 0 :( :( :( :( :(
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Thu Jul 17, 2008 7:45 pm

for TjMax of 90C set it to -10 in the settings.
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Postby kerberos » Thu Jul 17, 2008 8:51 pm

here after settings -10 Image
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Thu Jul 17, 2008 10:10 pm

Well that looks OK, no?
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Postby kerberos » Fri Jul 18, 2008 5:18 pm

lol -20 show lesser temprature then -10 please buddy i am serious :( :(
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Fri Jul 18, 2008 5:35 pm

I don't understand what do you want?
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Postby kerberos » Fri Jul 18, 2008 5:42 pm

i want to know what Tj MAX should i set for my Intel Q6600 B3 or by default settings are correct which is sets to 0
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Postby The Coolest » Fri Jul 18, 2008 5:50 pm

I don't know, some believe it's 85-90C for the TjMax for B3. (So Core Temp needs to be set to -10 to -15)
Member of our O/C Folding @ Home team
"<The_Coolest> you can't unwaste wasted CPU cycles" - Start FOLDing now!
Main rig:
Core i7 2600K 3.4GHz @ 4.5GHz (Scythe Mugen2) / Mobo: Biostar TP67XE / SSD: Crucial M4 128GB (+ HDDs) / GPU: HD5450 / Mem: 4x4GB DDR3-1600 G.Skill 4GBXL RipJaws X - 16GB total / PSU: Seasonic S12II 620W.
Secondary rig:
Core i3 540 3.06GHz @ Stock / Mobo: MSI H55M-ED55 / GPU: Integrated / Mem: 2x2GB DDR3-1600 G.Skill 4GBRL RipJaws - 4GB total / PSU: FSP ATX350-PNR 350W.

Core Temp - Accurate temperature monitor for Intel's Core/Core 2 and AMD64 processors
User avatar
The Coolest
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2961
Joined: Tue Feb 18, 2003 7:48 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Postby kerberos » Fri Jul 18, 2008 7:58 pm

but not default 100 right ?
kerberos
Registered User
Registered User
 
Posts: 9
Joined: Sun Jun 29, 2008 12:27 pm

Return to General Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest